Dzień dobry wszystkim Polakom, którzy od długiego czasu jak i obecnym mieszkają na Wyspach Kanaryjskich.
Dawno nie pisałem i nie pamiętam czy od pierwszego zarejestrowania się w ogóle na forum coś udało mi się napisać sensownego.
Obecnie mieszkam w Polsce na Teneryfie byłem 14 lat temu. Pracowała tam moja już była a nie doszła żonka. Spędziłem najszczęśliwsze tygodnie właśnie tu, wyjechałem zimą. W Polsce wtedy temperatury spadły do minus 15-2- stopni. Tu na Kanarach było ciepło choć jak pamiętam z samego rana temperatura nie rozpieszczała. Wyspy oczarowały mnie i miałem tu się osiedlić i mieszkać. Prowadziłem w tym czasie mały biznes w Polsce, mogłem go przenieść na Wyspy ale życie potoczyło się inaczej. Mój mały biznes był związany z dziedziną parapsychologii i naturoterapii. Przy okazji jak już o tym piszę to chciałbym Was Szanowni Polacy zapytać czy taki kierunek i biznes byłby przydatny na Kanarach?
Po za tym od kilku lat zajmuje się dziennikarstwem, piszę artykuły bardziej historyczne związane z Dolnym Śląskiem niż pozostałą częścią Polski, ale są od tego odstępstwa. Czasem wpadnie coś innego, piszę do kilku łódzkich wydawnictw, zwłaszcza wydarzenia historyczne. Współpracuję z Wydawnictwem "Kopalnia Tajemnic" z Wałbrzycha. Ale to nie tak istotne jak moja wiedza z naturoterapii.
Czy możecie mi powiedzieć czy byłoby zapotrzebowanie na ten rodzaj terapii? Po za tym mam kilka innych zawodów, w Polsce niezbyt rentownych. Z resztą to sami wiecie co w naszym kraju nie idzie to na Wyspach Kanaryjskich się rozwija. Obecnie mało mam czasu na naukę hiszpańskiego bo porzuciłem ze względu na różne przeciwności życiowe.
Obecnie myślę o powrocie na Teneryfę. Oczywiście że po pandemii Coronawirusa, który jest wszechobecny. Interesują mnie jakie są ceny mieszkań do kupienia takich z salon z kuchnią, łazienka z toaletą i 2 pokoje z balkonem. Lub koszt działki pod budowę domu.
Jak byście mogli podesłać jakieś linki to z góry dziękuję.
Z Wyrazami Poważania
JaCunie
Dziennikarz i fotoreporter.
Praca - terapeuci
- camilozeta
- Administrator
- Kontaktowanie:
Re: Praca - terapeuci
Hej
Wiesz, Hiszpanie dosc mocno sie interesuja roznym alternatywami leczenia itp. Mysle ze moglbys sobie wyrobic marke, ale problem jest w tym ze zarzuciles hiszpanski. Jesli myslisz o jakims sensownym zajeciu na Kanarach to wracaj do nauki. Przynajmniej godzine dziennie. Z doswiadczenia wiem ze jesli sie uprzesz i wytrwasz w nauce przez kilka pierwszych tygodni, to wyrobisz w sobie nawyk i poleci szybko. Zanim czasy pandemii mina to juz bedziesz znal jezyk.
Powodzenia.
Wiesz, Hiszpanie dosc mocno sie interesuja roznym alternatywami leczenia itp. Mysle ze moglbys sobie wyrobic marke, ale problem jest w tym ze zarzuciles hiszpanski. Jesli myslisz o jakims sensownym zajeciu na Kanarach to wracaj do nauki. Przynajmniej godzine dziennie. Z doswiadczenia wiem ze jesli sie uprzesz i wytrwasz w nauce przez kilka pierwszych tygodni, to wyrobisz w sobie nawyk i poleci szybko. Zanim czasy pandemii mina to juz bedziesz znal jezyk.
Powodzenia.